forskning

Forskning i Norge, hva er målsetningen for denne virksomhet? Staten bevilger milliarder hvert år til såkalt forskning. Hva tjener Norge på denne viksomheten?

OL i Oslo. Hva oppnår vi med dette?

Bør Norge begynne å bruke oljeformuen på noe mer enn hygge, kos og navlebeskuende pr stunt? Idrett i Norge er noe overvurdert, og beslaglegger for mye tid og oppmerksomhet. Selv om vi klarer å vinne en del i vinteridretter, så er vi ikke verdens beste på andre områder. Norge driver en del forskning i dag, finansiert av staten, men 90 % av dette er i beste fall statistisk arbeid, det fremmer i hvert fall lite verdiskapning. Norge har i dag en unik mulighet til å bygge fremtiden, en frem til nå, har vi ikke utnyttet denne mulighet.

Karbon. (C). Vil forandre verden de neste 50 år.

Verden er på vei inn i en ny tidsalder, som vil bli gitt navnet KARBON. Et nytt stoff som heter GRAPHENE er på vei inn i de fleste produkter vi omgir oss med. GRAPHENE består av ett lag med karbon- atomer. Det har en tykkelse på 1/ 3 000 000 mm, og ser ut som 6 kantet hønsenetting i et meget sterkt mikroskop. GRAPHENE er 200 ganger sterkere enn stål. GRAPHENE leder strøm bedre enn noe kjent materiale. IBM har laget transistorer som er mange ganger raskere enn transistorer laget av silikon. Alle ledene forsknings miljøer er i full gang med utforskning av GRAPHENE.

Pages